Pässikoe

Pässikokeeseen valitaan Kainuun Kennelpiiristä neljä (4) koiraa. Kerhon mestaruuskokeesta valitaan sijoille 3 ja 4 sijoittuneet koirat ja kaksi koiraa valitaan siten, että kolmen ( 3 ) kokeen yhteenlaskettu pistemäärä ratkaisee. Edellisen vuoden voittaja on oikeutettu osallistumaan kokeeseen.

Mestaruuskokeesta valittujen koirien lisäksi valitaan kaksi ( 2 ) koiraa siten, että  kolmen (3) kokeen yhteenlaskettu pistemäärä ratkaisee. Jos koira(t) jotka ovat saavuttaneet parhaat pisteet ja sijoittuvat kerhon kokeessa sijoille 3 ja 4 valittakoon kokeeseen kaksi seuraavaa koiraa pisteiden mukaan. Pistemäärän mennessä tasan ratkaisee pistemäärään sisältyvä korkein yksittäinen tulos, mikäli tulos on edelleen sama valittakoon koirista nuorempi. Huomioon otetaan kaksi koetta kuluvalta koekaudelta, jotka on oltava suoritettuna viimeistään kaksi arkiviikkoa ennen Pässikoetta, sekä yksi koe edelliseltä koekaudelta. Kahden viikonkoetta eikä kokokauden koetta oteta tuloksissa huomioon.

Kaikki pistemäärään sisältyvät kokeet on oltava Kainuun Kennelpiirissä suoritettuja.

Koirat pyritään valitsemaan siten, että Pässikokeeseen ja Kolmen kilpaan ei osallistu sama koira. Kainuun Kennelpiirin alueelta valittavan koiran omistajan tulee olla Kainuun Ajokoirakerho ry:n jäsen.

Kainuun Ajokoirakerhon jäsenyys ei koske Kolmen Kilpaa.